Strani pravni život

Strani pravni život je naučni časopis koji izlazi od 1956. godine i bavi se uporednim pravom. Izdavač je Institut za uporedno pravo u Beogradu. Članci koji se objavljuju u časopisu odnose se na uporedno pravo i sudsku praksu, odnosno na prava, zakonodavstva i praksu drugih zemalja. „Strani pravni život” od 2021. godine ima kategoriju M24 i  spada u nacionalne časopise međunarodnog značaja u oblasti pravo i politikologija.

Časopis se objavljuje kvartalno – tri izdanja na srpskom jeziku (sa apstraktima na engleskom) i jedno izdanje na engleskom (sa apstraktima na srpskom jeziku), ali uz odobrenje uređivačkog odbora, radovi napisani na nekom drugom jeziku mogu biti prihvaćeni za objavljivanje. Svaki članak, kprolazi kroz postupak dvostruke anonimne recenzije. Svi radovi podležu lekturi.

Glavni i odgovorni urednik je doc. dr Katarina Jovičić, a članovi redakcije su uvaženi profesori i drugi stručnjaci iz zemlje i inostranstva.

Časopis se izdaje u režimu otvorenog pristupa od 2008. godine. Časopis je indeksiran u Srpskom citatnom indeksu (SCIndeks), Directory of Open Access Journals (DOAJ), Central and Eastern European Online Library (CEEOL), European Reference Index for Humanities and Social Sciences (ERIHplus) i HeinOnline Law Journal Library.

Članci i ostali prilozi se dostavljaju redakciji „Stranog pravnog života” posredstvom platforme Aseestant preko linka: https://aseestant.ceon.rs/index.php/spz/about/submissions. Za sva dodatna obaveštenja možete se obratiti redakciji na mejl redakcijaspz@gmail.com.

Više o časopisu možete videti OVDE.