Дана 16. јула 1955.године Уредбом Савезног извршног већа, коју је потписао тадашњи председник Федеративне Народне Републике Југославије Јосип Броз Тито, основан је Институт за упоредно право. Институт за упоредно право је почео са радом 1. јануара 1956. године, као једна од првих научних установа у тој области у свету.

Историјат

Последње вести

Учешће истраживача Института на XXV будванским правничким данима

11-15. јун 2022. г. Од 11. до 15. јуна 2022. године, у хотелу „Медитеран“ у Бечићима, одржано је јубиларно XXV Саветовање правника „Будвански правнички дани“ о актуелним питањима савременог законодавства и правосуђа, у организацији Савеза удружења правника Србије и Републике Српске.

Детаљније

Учешће др Ћеранић Перишић на конференцији Интелектуална својина и интернет

14. јун 2022. г. Проф. др Јелена Ћеранић Перишић, научни саветник Института за упоредно право, учествовала је на шестој конференцији „Интелектуална својина и интернет“ у организацији Правног факултета Универзитета у Београду и Фондације „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС). Конференција је одржана 14. јуна 2022. године у хибридном формату – уживо на Правном факултету Универзитета у Београду уз директан пренос на „Јутјуб“ каналу РНИДС-а.

Детаљније

Одржана научна конференција „Упоредноправни изазови у савременом праву – in memoriam др Стефан Андоновић“

10. јун 2022. г. Након годину дана од прераног упокојења нашег драгог Стефана Андоновића, у знак сећања на њега, 10. јуна 2022. године, на Правном факултету у Крагујевцу, у коорганизаији са Институтом за упоредно право, кућама у којима је Стефан градио своју професионалну каријеру, одржана је научна конференција „Упоредноправни изазови у савременом праву – in memoriam др Стeфaн Андоновић“.

Детаљније

Најновија издања

Предстојећи догађаји

Тренутно не постоје подстране за ову страну.

Подржали