Дана 16. јула 1955.године Уредбом Савезног извршног већа, коју је потписао тадашњи председник Федеративне Народне Републике Југославије Јосип Броз Тито, основан је Институт за упоредно право. Институт за упоредно право је почео са радом 1. јануара 1956. године, као једна од првих научних установа у тој области у свету.

Историјат

Последње вести

Правна анализа Темељног уговора између Српске православне цркве и Црне Горе

3. август 2022. г. Истраживачи Института за упоредно право, проф. др Владимир Ђурић, виши научни сарадник и Василије Марковић, мастер, истраживач приправник израдили су Правно мишљење о отвореним питањима у вези са Темељним уговором између Црне Горе и Српске Православне Цркве. Анализа је израђена на захтев Владе Црне Горе, која се Институту, као једном од најстаријих института за компаративноправна истраживања у Европи, обратила ради давања екстерног експертског мишљења о питању које је у претходном периоду било предмет широке стручне дебате у Црној Гори.

Детаљније

Учешће проф. др Ћеранић Перишић на међународној конференцији у Атини

22. јун 2022. г. Проф. др Јелена Ћеранић Перишић, научни саветник Института за упоредно право, учествовала је са рефератом на међународној научној конференцији – 13 th Network Europe Conference “European integration perspectives in times of global crises” која је одржана од 19. до 22. јуна 2022. године у Атини

Детаљније

Учешће истраживача Института на XXV будванским правничким данима

11-15. јун 2022. г. Од 11. до 15. јуна 2022. године, у хотелу „Медитеран“ у Бечићима, одржано је јубиларно XXV Саветовање правника „Будвански правнички дани“ о актуелним питањима савременог законодавства и правосуђа, у организацији Савеза удружења правника Србије и Републике Српске.

Детаљније

Најновија издања

Предстојећи догађаји

Тренутно не постоје подстране за ову страну.

Подржали