Strani pravni život

Strani pravni život je naučni časopis koji izlazi od 1956. godine i bavi se uporednim pravom. Izdavač je Institut za uporedno pravo u Beogradu. Članci koji se objavljuju u časopisu odnose se na uporedno pravo i sudsku praksu, odnosno na prava, zakonodavstva i praksu drugih zemalja. „Strani pravni život” ima kategoriju M51 i  spada u naučne časopise od izuzetnog nacionalnog značaja.

Strani pravni zivot

Godišnje se objave 4 broja časopisa „Strani pravni život”, od kojih 3 na srpskom jeziku, a jedan (4. broj) na engleskom jeziku.

Glavni i odgovorni urednik je prof. dr Nataša Mrvić Petrović, a članovi redakcije su uvaženi profesori i drugi stručnjaci iz zemlje i inostranstva. Svaki članak, kao i drugi prilog prolazi kroz postupak dvostruke anonimne recenzije.

Članci i ostali prilozi se dostavljaju redakciji „Stranog pravnog života” posredstvom platforme Aseestant preko linka: http://aseestant.ceon.rs/index.php/spz. Za sva dodatna obaveštenja možete se obratiti redakciji na mejl redakcijaspz@gmail.com. Više o časopisu možete videti OVDE.